На Яхта за Великден! Пригответе се за истинско приключение с Плуване, Гмуркане, Регати и Състезания, вкусни Вечери и Барбекюта. Дата: 27.04.2019. Цена: 639 лв.

    • :
    • :
  • Добри сделки: 0

Една изключителна ветроходна седмица за Великден около прекрасния Саронически залив, където естествената красота на Гърция съперничи на самата Афродита, с кристално чистите си води, дива природа и топло слънчево време!

Описание на офертата:

Плаване с Яхта за Великден!

Едно привлекателно бягство...

Докато плаваме от остров на остров, ще имаме разнообразни забавни занимания за  семейства и компании – от плуване, гмуркане с шнорхел и дори с водолазно оборудване (за лица над 10 години). Пригответе се да се съревновавате в регати и още много вълнуващи състезания. Разгледайте островите и вижте красивата архитектура, култура и природа, които Гърция може да предложи. Прекарайте тази седмица, създавайки нови приятелства сред екипажите, отпуснете се и се насладете на вкусни вечери, барбекю и партита...


Програма:

Ден 1/Събота – Отплаване от Марина Алимос до Пердика, Остров Егина

Началната ни точка – Марина Алимос е едно от най-големите яхтени пристанища в Гърция. То е лесно достъпно чрез мрежата на обществения транспорт: трамваи, автобуси и таксита, а гарите са на пешеходно разстояние от яхтеното пристанище. Можем да организираме транспорт за Вас от летището до пристанището срещу допълнително заплащане.
Ден 1 – 27 Април/Събота – Алимос Марина – пристанище Пердика
9:00 ч. – Среща в Марина Алимос, Атина, в нашия офис по всяко време от 9 часа нататък. Ще се запознаете с нашите капитани и вашия екипаж.
14:00 ч. – Краен час на пристигане. Моля, не закъснявайте, за да можем да отплаваме всички заедно.
Препоръчваме ви да напазарувате предварително всичко, от което може да се нуждаете за вашето пътуване. Ако пък сте пропуснали нещо, винаги може да си го добавите на следващото пристанище.
18:00 ч. – Планирано отплаване от Марина Алимос.
21:00 ч. – Пристигане в пристанище Пердика на красивия остров Егина.
Каним ви на вълнуваща вечер, в която ще посрещнем православния Великден!
Присъединете се към нас на традиционна гръцка великденска вечеря, където ще сервираме специалитетът Магирица – вкусна гръцка великденска супа, приготвена от агнешко месо. Насладете се на грандиозните фойерверки в полунощ, когато ще приветстваме Великден.

Ден 2/Неделя - Перидика, остров Егина

Разположен на югозападния бряг на красивия остров Егина, това ще бъде първата спирка в пътуването ни около Сароническия залив.
Ден 2 - 28 Април/Неделя – Пристанище Пердика
12:00 ч. – Ще се съберем на капитанска, за да уточним състезанието и маршрута, по който ще плаваме.
По обяд ще се забавляваме с традиционен гръцки танц за Великденския празник.
Прекарайте деня си разпускайки на този прекрасен остров, плувайте в невероятно сините води, разходете се из живописните улици и разгледайте забележителностите.

Ден 3/Понеделник - Плаване от Перидика до остров Хидра

Хидра ще Ви очарова с красивите си неокласически къщи, които придават неподправеният гръцки вкус. Известен със забраната си за автомобили, той може да бъде обиколен пеша или дори от магаре.
Ден 3 - 29 Април/Понеделник – Пердика до Хидра
8:30 до 9:30 ч. – Ще се съберем за ежедневната ни капитанска среща.
10:00 ч. – Първото ни състезание започва! Разстоянието от Пердика до островите Циливиния (Келевини) ще бъде около 20 морски мили (ММ).
Финалът ни ще бъде на остров Циливини или заливът Мандраки (Хидра), където заслужено ще скочим в кристалните води, да поплуваме (местоположението на финалната ни линия ще зависи от вятъра и времето).
Отпуснете се и се насладете на приказния залез на остров Хидра с коктейл в ръка. За вечеря ще се срещнем в очарователен традиционен гръцки ресторант. А с тези, които имат енергия след това, можем да продължим с питие и музика в The Pirate Bar.

Ден 4/Вторник - Остров Хидра до остров Докос

Уникалното очарование на остров Докос се крие в скалистите му плажове. Населяван е единствено от местните монаси и овчари.
Ден 4 - 30 Април/Вторник – Хидра – Докос
10:00 ч. – Капитанска среща.
Тъй като вечерта няма сме в непосредствена близост до магазини и ресторанти, Ви съветваме да напазарувате сутринта в магазините за хранителни стоки, да подготвите лодките си и да заредите с вода.
Щом сме готови, ще отплаваме към остров Докос.
При пристигането си в Докос ще организираме на барбекю на плажа и ще се наслаждаваме на топлото гръцко слънце. Очаквайте следобед забавни състезания, плуване, гмуркане и професионални уроци по ветроходство с нашите уважаеми инструктори Сокол Шеху и Фиори Доби. Ако желаете, имате възможност да получите ветроходен лиценз през тази седмица (моля информирайте ни предварително). Също така ще имате възможност да получите лиценз за гмуркане с акваланг (Scuba diving); часовете за гмуркане трябва да бъдат резервирани според графика, по време на капитанските срещи.

Ден 5/Сряда - Остров Докос до остров Порос

Остров Порос е съставен от два острова, които след експлозията на вулкана Метана през 273 г.пр.Хр. се свързват. Порос в крайна сметка придобива формата на амфитеатър над два красиви хълма, идеални за живописна разходка и разглеждане на забележителности и неокласически сгради.

Ден 5 - 1 Май/Сряда – Докос – Порос
8:30 до 9:30 ч. – Капитанска среща.
10:00 ч. – Ще започнем второто ни състезание от Докос до остров Порос с разстояние от около 20м.
17:00 ч. – Финалната линия е залива Монастири на о. Порос, където ще поплуваме, преди да влезем в пристанището.
20:00 ч. – Почивка и вечеря по лодките или на таверна. След като вечерята приключи, всеки, който вярва, че нощта е още млада, е добре дошъл да се присъедини към нас за парти в уникалния Joy Cocktail Bar.

Ден 6/Четвъртък - Остров Порос до Руският залив

Известен с историята си, Руският залив на остров Порос е мястото, където първите руски кораби пристигат, за да помогнат на гръцката революция срещу турците. Плажът на руския залив се намира на 5 километра от град Порос.

Ден 6 - 2 Май/Четвъртък – Порос – Руски залив
9:00 ч. – Капитанска среща.
Отпуснете се сутринта, докато се разхождате край плажа на залива. Плувайте до насита и се насладете на обяд и вечеря на яхтата на вашата лодка. Ще имате още една възможност за гмуркане с акваланг и изследване на водите.
Пригответе спортния си дух, тъй като ще организираме различни състезания. За да подсилим забавлението, към нас ще се присъедини нашата DJ Party Boat и ще ни раздвижи допълнително.

Ден 7/Петък - Руски залив до остров Егина и Алимос Марина

Стратегическото значение на остров Егина датира от 500 г. пр. Хр. Там се намират развалините на храма на Аполон и Афея. Легендата разказва, че Афея е избягала от моряците край бреговете на Егина и за последен път е видяна за се изкачва по хълма, след което изчезнала. Оттам и името “Aphaea”, което означава, „изчезнал“ на древногръцки.

Ден 7 - 4 Май/Петък – Руски залив – Агия Марина (о. Егина) – Алимос Марина, Атина
В последния ден на нашето плаване, ще тръгнем от Руския залив и ще се отправим към залива Агия Марина на остров Егина, за да се насладите на едно окончателно потапяне в морето и слънчевите лъчи. Ще продължим пътуването си до Алимос Марина, Атина.
18:00 ч. – Приставане в Алимос Марина – но не се натъжавайте, защото забавлението още не е свършило! Каним ви на сбогуване в Атина, където ще бъдем домакин на церемония по награждаването за регатата и ще празнуваме с много музика и танци, така че не забравяйте да спестите малко енергия за това. След вечеря можете да се оттеглите в лодката си и да прекарате една нощ, за да си починете

Ден 8/Събота (5Май)

09:00 ч. –
Благодарим ви за вашата компания по време на тази невероятна ветроходна седмица!

Условия на офертата:

1. Валидност на ваучера: до 27.04.2019
Ваучерът важи за следната дата на екскурзията:
27.04.2019
2. Ваучерът трябва да бъде предоставен разпечатан!
3. Преди закупуване на ваучера е задължително да се обадите на „СП Сейлинг“на телефон: 0883 216 916
4. Ваучерът важи за: Плаване с Яхта за Великден! Приключение с Плуване, Гмуркане, Регати и Състезания, вкусни Вечери и Барбекюта. Дата: 27.04.2019. Цена: 639 лева на човек!

Цената включва:
*Наем на лодката оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
*Шкипер
*Надуваема лодка с извънбордов двигател
*Нощувки на борда в двойна каюта
*Чаршафи и кърпи
*Пристанищни такси
*Задължителното финално почистване на яхтата

Цената НЕ включва:

*Транспорт от София - Атина - София
*Храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
*Лични разходи
В допълнение към наемa на лодката, има такса за участие в размер на 75 EUR на човек, която включва:
*Оборудване за гмуркане
*Специално барбекю на плажа Докос
*Участие във ветроходна регата
*Ветроходно обучение с двама инструктори - Сокол Шеху и Фиори Доби
*Прощална на вечеря и церемония по награждаването

За фирмата